Ilse Paulis
NOS Sport

Paulis zet na olympisch goud en brons punt achter roeicarrière

Ilse Paulis heeft besloten een punt te zetten achter haar carrière als roeier. De 28-jarige Paulis heeft twee olympische medailles veroverd in haar loopbaan: goud in 2016 en brons in 2021.

De keuze om te stoppen was niet makkelijk, legt Paulis uit. "Roeien is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik ga het missen, dat doe ik nu al, maar ik weet dat het de juiste keuze is."

Ze vindt het goud op de Olympische Spelen van 2016, dat ze samen met Maaike Head won in de lichte dubbeltwee, een van haar mooiste momenten. "We hebben toen het beste uit elkaar gehaald en er zó hard voor gewerkt. Daar in Rio kwam toen alles samen."

2016: Ilse Paulis en Maaike Head winnen goud in Rio de Janeiro

Ook in 2021 leek Paulis op weg naar olympisch goud, dit keer samen met Marieke Keijser. Het duo ging het grootste gedeelte van de race op kop, maar verkrampte in het zicht van de finish. Paulis en Keijser moesten na een fotofinish genoegen nemen met het brons.

Medische carrière

Door het uitstel van de Olympische Spelen van Tokio vanwege de coronapandemie, lag haar studie geneeskunde een extra jaar stil. "Ik wilde die vertraging graag in één keer inhalen en afronden", verklaart Paulis.

Deze zomer studeert ze af en gaat ze aan de slag als arts. "Dat is helaas amper te combineren met topsport en dat zou ik ook niet willen combineren. Ik kijk er nu naar uit om al mijn energie en enthousiasme in mijn medische carrière te stoppen."

Roeien op topniveau zit er dus niet meer in, maar helemaal stoppen met roeien doet ze niet. "Jullie blijven mij op de kant en op het water tegenkomen. Behalve als het regent, want ik ga niet meer sporten in de regen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl