Christiaan Varenhorst
NOS Sport

Beachvolleyballers Varenhorst en Van de Velde naar laatste vier in Gstaad

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het Elite 16-toernooi in het Zwitserse Gstaad. Het Nederlandse duo won met 27-25, 18-21, 15-7 van het Braziliaanse koppel Renato/Felipe. In de halve finales treffen ze zaterdag de Chileense neven Marco en Esteban Grimalt.

Eerder op vrijdag konden Varenhorst en Van de Velde zonder te spelen verder in de tweede ronde door een walk-over tegen olympisch en wereldkampioenen Anders Mol en Christian Sørum. Het Noorse duo had zich teruggetrokken,

Overige Nederlandse duo's uitgeschakeld

Voor het als derde geplaatste Nederlandse duo Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen was de tweede ronde het eindstation door een nederlaag tegen Grimalt/Grimalt en ook de andere twee Nederlandse duo's werden uitgeschakeld in de tweede ronde.

Leon Luini en Ruben Penninga verloren met 20-22, 21-16, 14-16 van de Duitsers Robin Sowa en Lukas Pfretzschner. Stefan Boermans en Matthew Immers gingen ten onder tegen de Oostenrijkers Julian Hörl en Alexander Horst: 15-21, 15-21.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl