NOS Sport

Medvedev werkt 'zwaar duel' af in Halle, maar is dicht bij nieuwe ATP-finale

Daniil Medvedev heeft de halve finale van het ATP-toernooi in Halle bereikt. Hij was in twee sets te sterk voor de Spanjaard Roberto Bautista Agut. De Duitser Oscar Otte vormt Medvedevs laatste horde richting de finale.

Hoewel de uitslag (6-2, 6-4) misschien anders doet vermoeden, had Medvedev het zeker niet makkelijk tegen zijn Spaanse opponent, die donderdag Tallon Griekspoor uitschakelde. De nummer één van de wereld kreeg negen breakpoints tegen, maar werkte die allemaal weg.

Daniil Medvedev in Halle

"Het was een zwaar duel voor me", zei Medvedev na de wedstrijd. "Ik had een plan voor vandaag en dat wist ik uiteindelijk door te trekken. Op de belangrijke punten had ik net de overhand, want Bautista Agut had meer kansen op een break dan ik."

Voor Medvedev zou een toernooizege in Halle welkomer dan anders zijn. Vorige week ging hij in de finale van het toernooi in Rosmalen even hard als onverwachts onderuit tegen Tim van Rijthoven. Aan Wimbledon mag hij als Rus niet deelnemen.

In een eventuele finale speelt Medvedev tegen de winnaar van het duel tussen Nick Kyrgios en Hubert Hurkacz. Kyrgios won in de kwartfinale van Pablo Carreno-Busta en Hurkacsz was te sterk voor Felix Auger-Aliassime.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl