Alexander Brouwer (l) Robert Meeuwsen in actie in Rome
NOS SportAangepast

Brouwer/Meeuwsen en Schoon/Stam al zeker van volgende ronde WK beachvolleybal

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich op de WK beachvolleybal geplaatst voor de knock-outfase. Het duo won zaterdag ook zijn tweede poulewedstrijd, de Mexicanen Virgen en Sarabia werden in twee sets verslagen: 21-13 en 21-16.

Omdat de andere wedstrijd in de poule van het Nederlandse duo is gewonnen door Nõlvak en Tiisaar uit Estland, worden Brouwer en Meeuwsen minimaal tweede.

Zowel de Esten als de Nederlanders hebben hun eerste twee wedstrijden gewonnen en maken maandag onderling uit wie poulewinnaar wordt.

Stam en Schoon zeker van volgende ronde

Ook bij de vrouwen mocht Nederland opnieuw een overwinning bijschrijven. Katja Stam en Raïsa Schoon wonnen hun tweede poulewedstrijd van het Chileense duo Rivas Zapata/Chris met 21-17 en 21-15.

Schoon en Stam, als eerste geplaatst, staan na twee wedstrijden op vier punten, net als het Argentijnse duo Gallay/Pereyra. Ook voor Schoon en Stam is de volgende ronde al een zekerheid.

Stefan Boermans tijdens de Continental Cup Final Beachvolleybal van vorig jaar.

Stefan Boermans en Matthew Immers begonnen hun WK zaterdag met een 2-0 zege op de Chinezen Jiaxin Wu en Likejiang Ha. In beide sets ontliepen de duo's elkaar niet veel, de setstanden waren 22-20 en 21-19.

Boermans en Immers zijn als zevende geplaatst in Rome. Ze spelen zondag hun tweede poulewedstrijd tegen het Spaanse duo Gavira/Herrera.

Boermans vormt normaal gesproken een duo met Yorick de Groot, maar die moet door een blessure het WK aan zich voorbij laten gaan.

Ook Leon Luini en Ruben Penninga wonnen hun eerste wedstrijd. Het koppel was met 21-17 en 21-19 te sterk voor het Chileense duo Aravena/Droguett.

Zondag nemen Luini en Penninga het in hun tweede groepswedstrijd op tegen de Noorse olympisch kampioenen Anders Berntsen Mol en Christian Sørum.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde wonnen na hun winst op vrijdag ook hun tweede wedstrijd, tegen de Italianen Lupo en Ranghieri. Het werd 15-21, 22-10 en 15-12. Maandag speelt Varenhorst/Van de Velde tegen Schachter/Dearing uit Canada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl