Katja Stam en Raïsa Schoon
NOS SportAangepast

Nederlandse topduo's beginnen voortvarend aan WK beachvolleybal in Rome

De twee meest aansprekende beachvolleybalduo's van Nederland zijn vrijdag overtuigend begonnen aan de WK in Rome.

Katja Stam en Raïsa Schoon, sinds enige tijd de nummers een van de wereld, wonnen hun eerste partij in rap tempo van Angel Williams Paniagua en Ximena Nunez Munoz uit Costa Rica: 21-5, 21-8.

Bij de mannen begonnen ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, die vierde staan op de wereldranglijst, prima met een klinkende zege op het Marokkaanse duo Mohamed Abicha/Oussama El Azhari. De wereldkampioenen van 2013 wonnen met 21-11, 21-9.

Christiaan Varenhorst en Steven van der Velde wonnen met 21-13, 23-21 van het Poolse tweetal Michal Bryl en Bartosz Losiak.

Alexander Brouwer (l) en Robert Meeuwsen in actie in Rome

Bij de WK wordt er gespeeld in twaalf poules van vier teams. De nummers een en twee van iedere poule plaatsen zich voor de knock-outfase, evenals de vier beste nummers drie. De overige teams die derde worden, strijden onderling om de laatste vier plekken in de knock-outfase.

Vijf koppels

In totaal doen er vijf Nederlandse koppels mee in Rome. Naast Brouwer/Meeuwsen, Stam/Schoon en Varenhorst/Van de Velde zijn dat Leon Luini en Ruben Penninga en Stefan Boermans en Matthew Immers. Zij komen zaterdag in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl