NOS SportAangepast

Luiten is 'blij dat Dutch Open erop zit', Perez wint met geweldige putt

Tweevoudig winnaar Joost Luiten heeft het Dutch Open in Cromvoirt afgesloten met een ronde van 69 slagen, drie onder het baangemiddelde. Na een slechte start herstelde hij zich knap en eindigde het toernooi met een totaal van 288 in de middenmoot.

Luiten stond na de eerste dag met 65 slagen nog aan kop van het klassement, maar zakte weg door een tegenvallende tweede ronde (75) en een dramatische derde ronde (79) op zaterdag.

De gifbeker bleek zondag niet helemaal leeg, want na vier holes stond hij op +3 en was hij de nummer laatst. Op de resterende holes verspeelde Luiten echter nog maar één slag en won hij er maar liefst zeven, onder meer door een eagle op de laatste hole.

"Ik ben blij dat het erop zit", zei Luiten na zijn slotronde. "Ook vandaag was de start dramatisch, maar mooi om met een eagle te eindigen. Ik kwam hier niet om voor de vijftigste plek te spelen. De laatste drie dagen waren frustrerend."

Perez wint na play-off

Nadat Luiten zijn rondekaart had ingeleverd, schreef Victor Perez de Dutch Open op zijn naam. De Fransman besliste een play-off van vier holes tegen de Nieuw-Zeelander Ryan Fox met een geweldige putt vanaf zo'n dertien meter.

Perez wint Dutch Open met fantastische putt in play-off

Beide golfers hadden op hole 18 (par-5) de kans gehad om de overwinning binnen te slepen. Fox maakte echter een double bogey en Perez miste (na een geweldige derde bal) een makkelijke putt voor een birdie.

In de play-offs lag Fox er steeds beter voor, maar met twee knappe putts hield Perez zichzelf in leven, voordat hij z'n tweede zege op de Europese Tour boekte. Hij won in 2019 al het Alfred Dunhill Championship.

Lars van Meijel eindigde na een ronde van 73 op de slotdag met een totaal van 291 (+3). De andere Nederlandse deelnemers misten de cut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl