NOS SportAangepast

Luiten moet leiding bij Dutch Open afstaan aan Gouveia

Luiten moet leiding bij Dutch Open op tweede dag afstaan

Joost Luiten heeft op de tweede dag van het Dutch Open op Bernardus Golf in Cromvoirt de leiding weer moeten afstaan. De Rotterdammer ging rond in +3 en zakte met een totaal van -4 naar de negentiende plaats.

Luiten had maar liefst tien slagen meer nodig dan op donderdag, toen hij acht birdies maakte en slechts één bogey. De nummer 401 van de wereld wist een dag later maar twee birdies te maken en daar stonden drie bogeys en een dubbele bogey tegenover.

"Het was niet zo scherp als donderdag", aldus de 36-jarige toernooiwinnaar van 2013 en 2016 voor de camera van Ziggo Sport. "Het was vandaag net niet."

De Portugees Ricardo Gouveia had de slag beter te pakken met één eagle en zes birdies. Aangezien hij ook twee bogeys maakte, kwam hij uit op een score van -6 en een totaal van -10 na twee dagen. Hij heeft één slag voorsprong op de Chinees Li Haotong.

Nog één andere Nederlander

Gouveia is in Cromvoirt op jacht naar zijn eerste toernooizege van het jaar. In 2021 was hij wel twee keer de beste op de Europese tour: hij won in Esbjerg (Den) en Fubine Monferrato (Ita).

Lars van Meijel is na Luiten de beste Nederlander. Met -3 staat hij op plaats 28. Voor de andere Nederlanders viel het doek. Dat was met name zuur voor Dario Antonisse. Hij had één slag te veel om de cut te overleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl