NOS Sport

Motocrosser Gajser zegeviert ook in Italië en loopt verder uit in WK-klassement

Motocrosser Gajser ook oppermachtig in Italië

Motocrosser Tim Gajser lijkt dit seizoen niet te stoppen in de MXGP-klasse. De 25-jarige Sloveen won in Italië beide manches en breidde zijn voorsprong in het WK-klassement verder uit.

In de eerste manche pakte Maxime Renaux brutaal de leiding, maar de 21-jarige Fransman moest na enkele foutjes de koppositie aan Gajser afstaan. In de tweede manche moest Gajser in de eerste rondes Jeremy Seewer voor zich dulden. De Sloveen had echter opnieuw een goede inhaalactie in huis en reed vervolgens ongehinderd naar de finish.

Daarmee boekte Gajser zijn zesde en zevende manchezege op rij. Zijn voorsprong in het WK-klassement is alleen maar groter geworden, naaste belager Renaux heeft al een achterstand van 81 punten.

De Nederlanders deden in Italië niet mee om de prijzen. Calvin Vlaanderen eindigde in het dagklassement als vierde. Glenn Coldenhoff sloot de GP af met een tiende plaats en Brian Bogers eindigde als twaalfde.

Herlings niet meer in actie

Jeffrey Herlings, de regerend wereldkampioen, kondigde afgelopen dinsdag aan de rest van het seizoen niet meer in actie te komen. "Ik ben nog steeds niet in de beste staat en ik kan zeker tot de zomer niet op het hoogste niveau crossen", meldde hij op Instagram.

Herlings liep in februari bij een val op een training een blessure op. Hij werd geopereerd aan zijn voet, maar bleef last houden. Na uitgebreid onderzoek en beraad met zijn team, staat er binnenkort opnieuw een operatie gepland, waarbij ook een andere oude blessure onder handen wordt genomen.

De 27-jarige Herlings liep in zijn carrière al diverse zware blessures op. Hij werd in 2018 en vorig jaar wereldkampioen. "Deze oude man heeft nog steeds de rauwe snelheid en dat ga ik volgend jaar weer laten zien", sloot Herlings zijn Instagram-bericht af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl