NOS NieuwsAangepast

Doden, gewonden en ravage door explosie in hotel Havana

In het centrum van de Cubaanse hoofdstad Havana is een hotel deels verwoest door een explosie. Zeker 22 mensen zijn omgekomen bij de ontploffing. Onder hen zijn een zwangere vrouw en een kind. Er zijn tientallen gewonden.

Meerdere mensen zijn vermist. Reddingswerkers en hulpdiensten zoeken onder het puin naar slachtoffers.

Op videobeelden is zware schade te zien aan de onderste verdiepingen van het hotel. Op sommige plekken is de gevel weggeslagen:

Grote explosie in hotel op Cuba, doden en gewonden gemeld

Uit het eerste onderzoek komt naar voren dat de explosie het gevolg is van een gaslek, melden de Cubaanse autoriteiten. President Miguel Díaz-Canel Bermúdez is ter plaatse, samen met premier Manuel Marrero Cruz.

Luxehotel Saratoga ligt zo'n 100 meter verwijderd van het parlementsgebouw in Havana. Volgens de gouverneur van de stad waren er geen toeristen in het hotel toen de explosie zich voordeed; het pand werd gerenoveerd.

Het gebouw heeft volgens de site van de krant van de communistische partij Granma een roemrucht verleden. Het dateert uit eind 19e eeuw en was aanvankelijk een warenhuis voor een Spaanse koopman. Daarmee is het ouder dan het nabijgelegen parlementsgebouw. In de jaren 30 van de vorige eeuw werd het als accommodatie een trekpleister voor welgestelde toeristen. Ook politici maakten er regelmatig gebruik van.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl