NOS Sport

Van Zundert heeft geen interesse in nieuwe bondscoach: 'Waarom overstappen?'

Van Zundert over nieuwe bondscoach: 'Voor mij geen toegevoegde waarde'

Lindsay van Zundert is niet van plan de samenwerking te zoeken met de nieuwe bondscoach kunstrijden, Aljona Savchenko. De voormalig olympisch en wereldkampioene gaat leiding geven aan een nieuw nationaal trainingscentrum in Heerenveen. Maar op de komst van de 17-jarige Brabantse hoeft Savchenko niet te rekenen.

"Waar ik nu thuis ben, heb ik alles wat ik nodig heb", zegt Van Zundert, nadat ze zich op de WK geplaatst heeft voor de vrije kür. "Waarom zou ik overstappen? Het is heel veel reistijd en ik wil niet uit huis, dus voor mij is het geen toegevoegde waarde."

Van Zundert is tevreden met de staf die zij om zich heen heeft verzameld. "Ik heb een goede fysio, ik heb Joan (Haanappel, red.) in de buurt, mijn familie. En mijn coach zit in België, voor mij is dat ideaal. Weinig reistijd. Ik wil het graag houden, zoals ik het nu heb."

Lindsay van Zundert plaatste zich vandaag voor de vrije Kür op de WK in Frankrijk.

Maand na de Spelen plaatst Van Zundert zich op WK voor vrije kür

Van Zundert, die vorige maand als eerste Nederlandse kunstrijdster sinds 1976 deelnam aan de Olympische Spelen en achttiende werd in Peking, kan zich voorstellen dat het trainingscentrum voor andere schaatsers wel een meerwaarde heeft. "Dat is voor iedereen anders. Maar voor mij heeft het geen toegevoegde waarde."

Namen nog niet bekend

Op dit moment is nog niet bekendgemaakt welke kunstrijders in aanmerking komen om in het nieuwe trainingscentrum te gaan trainen. "Ik had gehoopt dat er jongere kinderen naartoe konden. Op 14- of 15-jarige leeftijd moet je eigenlijk al WK junioren en Grand Prix rijden. Maar dat is volgens mij niet het plan in Heerenveen", aldus Van Zundert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl