Overvallers in de loods aan de Meeuwenweg
NOS Nieuws

Nieuwe beelden wildwestoverval Amsterdam, politie zoekt nog vier verdachten

Er zijn in tv-programma Opsporing Verzocht nieuwe beelden getoond van de gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord, vorig jaar mei. Na de overval ontstond er een wildwestachtervolging die eindigde in Broek in Waterland. De politie schakelde het programma in, omdat er nog vier verdachten en zo'n 4 miljoen euro aan edelmetalen spoorloos zijn.

De beelden tonen hoe gewapende overvallers de loods binnenstappen. Het personeel van het waardetransport wordt vervolgens gedwongen op de grond te liggen, terwijl ze onder schot worden gehouden met automatische vuurwapens. Een van hen weet zich te verstoppen.

Op de beelden is verder te zien hoe de mannen de buit uit het waardetransport halen en in drie auto's leggen. Het duurt ongeveer drie minuten voordat de auto's zijn volgeladen met tientallen miljoenen euro's aan edelmetalen. Terwijl de overvallers bezig zijn, schiet een van hen in de lucht om mensen op afstand te houden. Voordat ze vertrekken, wordt er weer in de lucht geschoten.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De overvallers rijden na de overval van Amsterdam naar Broek in Waterland, waar ze de buit in twee andere auto's laden. Een vluchtauto wordt in de brand gestoken. In de tussentijd worden de overvallers gezien door een politiehelikopter, waarna alle toegangswegen in het dorp worden afgesloten.

Vervolgens rennen vijf overvallers een weiland in Broek in Waterland in. Een overvaller komt daar om het leven, omdat hij wordt geraakt door een politiekogel. De andere vier worden opgepakt. Een zesde overvaller wordt bij een huis uit een vuilcontainer gehaald, waar hij zich had verstopt voor de politie.

Een van de vluchtauto's weet te ontkomen en wordt onder de A1 bij Diemen in de brand gestoken. Daarna wordt de overgebleven buit overgeladen in een andere auto en rijden de ontkomen overvallers naar Rotterdam-Zuid, waar ze een appartement hebben gehuurd.

Nog vier verdachten op de vlucht

De politie is nu dus nog op zoek naar de vier verdachten die nog vrij rondlopen. Eerder was er sprake van drie verdachten. Het vermoeden is dat ze uit België en Frankrijk komen, net als de aangehouden verdachten. Ook wordt nog gezocht naar een deel van de buit. Het gaat om edelmetalen met een waarde van zo'n 4 miljoen euro.

In Opsporing Verzocht zijn ook beelden van de niet gepakte overvallers getoond, waarin ze rustig over straat lopen in Rotterdam.

Zo verliep de wildwestoverval in Amsterdam en omgeving:

Reconstructie: zo verliep de wildwestoverval in Amsterdam en omgeving

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl