Rugbyers Frankrijk blijven winnen in zeslandentoernooi, Smith grote man bij Engeland

Bekijk de samenvatting van Schotland-Frankrijk

De rugbyers van Frankrijk blijven winnen in het zeslandentoernooi. Les Bleus wonnen in Edinburgh met 36-17 van Schotland, hun derde overwinning in drie duels. Eerder legden de Fransen al Ierland (30-24) en Italië (37-10) op de rug.

Het begin en het einde van de eerste helft tegen de Schotten was Frankrijk de baas, maar in de tussenliggende periode bood Schotland goed partij. Stuart Hogg verzuimde de Schotten pal voor rust langszij te brengen toen hij de bal, op weg naar een try, uit zijn handen liet glippen.

Frankrijk breidde de voorsprong van 19-10 bij rust verder uit na de pauze. De hardwerkende Schotten brachten een tweede try op het scorebord, maar kwamen er verder niet aan te pas. Damian Penaud blonk namens Frankrijk uit met twee try's.

Ontdek hier het geheim van de Franse rugbyers:

Het geheim van de Franse rugbyers: ufo's

Engeland, dat de eerste partij in het Six Nations-toernooi, nog verloor van Schotland, had geen grote moeite met Wales (23-19). Marcus Smith was de eerste veertig minuten de grote man. De 23-jarige Engelsman maakte in de eerste helft vier penalty's - goed voor een 12-0 ruststand.

De tweede helft was voor Wales. De Welshmen deden beter mee, kwamen terug in de wedstrijd door try's van Josh Adams en Nick Tompkins, maar het was niet genoeg voor de winst. Smith besliste de wedstrijd met opnieuw twee penalty's in het voordeel van de Engelsen.

Engeland staat nu vier punten achter op Frankrijk. Beide landen spelen nog tegen elkaar op de laatste speeldag in het Six Nations-toernooi op 19 maart. Morgen, zondag om 16.00 uur, komen Ierland en Italië nog tegen elkaar in actie.