De tweemansbob met piloot Ivo de Bruin
NOS Sport

De Bruin en Franjic redden het niet in de olympische tweemansbob

Het is Ivo de Bruin niet gelukt zich te kwalificeren voor de laatste en beslissende heat in de tweemansbob. De Bruin begon de dag op de 24ste plek en moest na de derde run in de top twintig staan om ook de vierde run te mogen bobben. Die missie mislukte.

De Bruin en Jelen Franjic eindigden uiteindelijk op de 23ste plek. De Duitser Francesco Friedrich, de regerend olympisch kampioen in zowel de tweemans en viermansbob, gaat na drie heats aan de leiding. Ook plek twee en drie worden door Duitsers ingenomen, Johannes Lochner staat tweede en Christoph Hafer derde.

Olympische debuut

Maandag, bij zijn olympische debuut op de bobsleebaan, stond De Bruin lange tijd laatste. Uiteindelijk liet hij alleen Trinidad en Tobago, Brazilië en Jamaica achter zich. In de tweede heat wist De Bruin een paar plekken te stijgen, hij sloot de dag af op plek 24.

Dinsdag steeg hij dus weer een plekje, maar dat was niet voldoende voor een plek in de laatste heat.

Dat De Bruin het zijn concurrenten in de tweemansbob niet lastig wist te maken, is geen verrassing. De bobsleeërs richten zich voornamelijk op de viermansbob, het pronkstuk van de ploeg. Zaterdag 19 februari staan de eerste twee heats van de viermansbob op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl