Duel tijdens de finale van de Super Bowl
NOS Sport

Rams na ware thriller winnaar 56ste Super Bowl

Los Angeles Rams is in eigen stadion winnaar geworden van de 56ste editie van de Super Bowl. De american football-club van de 74-jarige multimiljardair Stan Kroenke was in een ware thriller met 23-20 te sterk voor Cincinnati Bengals.

De Rams speelden hun vijfde Super Bowl en gingen ook in 2000 met de NFL-titel aan de haal. Toen had de ploeg St. Louis nog als thuisbasis. Los Angeles is pas de tweede ploeg na Tampa Bay vorig jaar die in eigen huis de Super Bowl wint.

Los Angeles-coach Sean McVay schreef geschiedenis. Hij is nu met 36 jaar en 21 dagen de jongste coach die de finale van het NFL-seizoen weet te winnen. Drie jaar geleden moest hij met de Rams de zege in de Super Bowl nog aan New England Patriots laten.

  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS

Cincinnati stond in de jaren tachtig al twee keer in de NFL-finale en ook die gingen verloren. De Bengals hadden tot dit seizoen al dertig jaar geen duel in de play-offs gewonnen, maar quarterback Joe Burrow zorgde voor betere tijden in Cincinnati.

Los Angeles, dat net als Cincinnati in het reguliere seizoen als vierde was geëindigd in zijn conference, kende een prima start. Quarterback Matthew Stafford vond met prima passes Odell Beckham Jr. en Cooper Kupp en al vroeg in het tweede kwart leidden de Rams met 13-3.

Daarna ging het even mis voor de thuisploeg. Na een verrassende touchdownpass van running back Joe Mixon scoorde Tee Higgins en kort daarna viel Beckham Jr. geblesseerd uit bij de Rams.

Hiphoplegendes

Terwijl de spelers even konden bijkomen, werd het stadion in de rust op zijn kop gezet. Hiphoplegendes Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, 50 Cent, Kendrick Lamar en Mary J. Blige vermaakten de fans met een spetterende halftime-show.

De beroemde halftime-show met v.l.n.r. Dr. Dre, Mary J. Blige en Snoop Dogg

De Bengals kenden vervolgens een ijzersterke start van het derde kwart. Al na twaalf seconden maakte Higgins, ditmaal na een pass van Burrow, opnieuw een touchdown en via een fieldgoal van Evan McPherson werd het zelfs 20-13 voor Cincinnati.

De Rams bleven knokken en roken na een fieldgoal van Matt Gay en een knieblessure bij Burrow hun kans. Kupp dacht twee minuten voor tijd met een touchdown al voor de beslissing te zorgen, maar dat feest ging door een aanvallende fout niet door.

Los Angeles behield wel de bal en met nog 1.25 te gaan zorgde Kupp op aangeven van Stafford alsnog voor de beslissende touchdown. Kupp, de beste receiver van dit seizoen, werd na afloop uitgeroepen tot meest waardevolle speler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl