NOS Sport

Vijfde nationale badmintontitel Caljouw, de vierde voor Mahulette

Mark Caljouw heeft in Almere voor de vijfde keer de Nederlandse titel in het badminton behaald. De titelverdediger zette in de finale Joran Kweekel met 21-14, 21-10 aan de kant.

Caljouw verovert voor vijfde keer nationale badmintontitel

De 27-jarige Caljouw maakte de laatste jaren stappen richting de wereldtop. Hij reikte op het WK tot de kwartfinales en wist op de Olympische Spelen in Tokio de achtste finales te halen. Inmiddels staat hij 25ste op de wereldranglijst.

Caljouw verspeelde in Almere geen game. Kweekel, die in de halve finales in een spannende partij Aram Mahmoud had verslagen, bleef in de eindstrijd tot 13-15 in de eerste game knap bij, maar werd in de tweede game overklast.

Mahulette maakt favorietenrol waar

Gayle Mahulette pakte voor de vierde keer (na 2014,2017 en 2018) de titel bij de vrouwen. In de finale was de als eerste ingeschaalde Arnhemse met 21-15, 21-16 te sterk voor Jaymie Laurens, de nummer twee van de plaatsingslijst.

Gayle Mahulette

De 28-jarige Mahulette stond op het NK in vier partijen geen game af en werd alleen in haar halve finale tegen Chloë Mayer serieus op de proef gesteld. Nadat ze de eerste game met 22-20 naar zich toe had getrokken, was het alsnog snel bekeken.

Laurens bood in de finale tot 12-14 nog prima partij, maar daarna liep Mahulette snel uit naar de gamewinst. In de tweede game ging het tot 6-6 gelijk op, waarna Mahulette opnieuw wist te versnellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl