Koolhof in 2020 op het ATP-toernooi in Qatar AFP

Wesley Koolhof heeft in Melbourne zijn achtste dubbeltitel op ATP-niveau veroverd. De 32-jarige tennisser won samen met zijn nieuwe dubbelpartner Neal Skupski uit Engeland het ATP-toernooi.

Het duo rekende in de finale af met de Kazach Aleksandr Nedovesov en Aisam-Ul-Haq Qureshi uit Pakistan (6-4, 6-4). Skupski, de partner van Koolhof, schreef zes keer eerder een ATP-toernooi in het dubbelspel op zijn naam.

Oude bekenden

Koolhof nam eind vorig jaar afscheid van zijn dubbelpartner Jean-Julien Rojer, waarmee hij een halfjaar samen had gespeeld. Het Nederlandse duo deed samen mee aan de Olympische Spelen in Tokio, waar Rojer vlak voor de tweede ronde van het toernooi positief testte op het coronavirus.

Na tegenvallende prestaties besloten Koolhof en Rojer de samenwerking te beëindigen. In de halve finale van het ATP-toernooi in Melbourne kwamen de twee oude bekenden elkaar weer tegen.

Ditmaal stonden ze aan weerszijden van het net, Koolhof rekende in die halve finale met 6-2, 6-4 af met Rojer en Marcelo Arévalo uit El Salvador.

STER reclame