Geplaagd Juventus wint eenzijdig duel van Genoa, curieuze goal Cuadrado

Waar Juventus deze week beschuldigd werd van buiten de lijntjes kleuren, heeft de club uit Turijn binnen de lijnen goede zaken gedaan.

Het eigen stadion veranderde in een schiettent waarin de schoten steeds in dezelfde richting werden gelost, desondanks werd er maar twee keer gescoord tegen Genoa: 2-0. Juventus staat nu na zestien wedstrijden op een vijfde plek.

AC Milan boekte gisteren een 2-0 overwinning op Salernitana en blijft koploper. Stadgenoot Inter won mede dankzij een goal van Denzel Dumfries de uitwedstrijd van AS Roma (3-0). De huidige nummers drie en en vier, Napoli en Atalanta, speelden gisteravond tegen elkaar en de club uit Bergamo trok aan het langste eind (2-3).

Juventus was de hele wedstrijd heer en meester, maar had een merkwaardige maar niet minder fraaie goal nodig om op voorsprong te komen. De Colombiaan Juan Cuadrado draaide een corner na negen minuten in een keer in het doel.

Daarna was ook Matthijs de Ligt, die de hele wedstrijd speelde, dichtbij een goal.

Het was aan Genoa-doelman Salvatore Sirigu te danken dat Juventus niet vaker tot scoren kwam. Uiteindelijk moest hij diep in de tweede helft toch voor de tweede keer capituleren. De Argentijn Paulo Dybala dook tien minuten voor het eindsignaal op in het vijandelijke strafschopgebied en wist de bal hard en diagonaal in de hoek te schieten.

Creatief boekhouden

De overwinning voor de ploeg van Massimo Allegri zal de onrust bij de club niet wegnemen. Juventus wordt beschuldigd van te creatief boekhouden. De rechtbank van Turijn verdenkt de club van het manipuleren van transferwaardes.

Ook zouden er facturen zijn uitgegaan voor niet bestaande transacties. De transfer van Cristiano Ronaldo naar Manchester United wordt ook onder de loep genomen.