Opnieuw recordzege handbalsters en een plek in volgende ronde WK

Opnieuw recordoverwinning Nederlandse handbalsters bij WK

De Nederlandse handbalsters hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het WK in Spanje. De regerend wereldkampioen was met 58-17 te sterk voor Oezbekistan.

Niet eerder won Oranje met zo'n groot verschil. Het oude record was pas twee dagen oud; de handbalsters zorgden vrijdag voor een waar doelpuntenfestijn tegen Puerto Rico (55-15).

Verplicht

Nederland was het met laagvliegers Oezbekistan en Puerto Rico aan zijn stand verplicht om zich te plaatsen voor de volgende ronde. In de poule van vier is een plek bij de beste drie genoeg.

Nederland vloog uit de startblokken tegen Oezbekistan en stond binnen een paar seconden op voorsprong, maar liet zich ook een aantal keer verrassen door de Oezbeken. Na tien minuten spelen was de stand 6-13 in het voordeel van Oranje.

Keepster Yara ten Holte speelde het grootste deel van de wedstrijd

De verdediging van Oranje herpakte zich en de ploeg, waarin de topspeelsters relatief veel rust kregen, liep kinderlijk eenvoudig uit naar een 28-10 voorsprong bij rust.

Ook in de tweede helft scoorde Oranje direct, dankzij Estavana Polman. De handbalster, die net terug is van een dubbele knieoperatie, kreeg de gehele eerste helft rust van bondscoach Monique Tijsterman.

De rest van de wedstrijd had Oranje geen kind aan Oezbekistan, behield het de concentratie en liep gemakkelijk uit naar de monsterscore met een verschil van 41 doelpunten.

Bekijk in de carrousel hieronder de ingewikkelde route naar de WK-finale.

Zweden, aanstaande dinsdag de laatste tegenstander van Oranje in deze poule, was met 48-10 te sterk voor Puerto Rico, dat met Oezbekistan de strijd aan zal gaan om een plek in de volgende ronde.

Het duel met Zweden wordt cruciaal, ook omdat de punten uit de poulefase worden meegenomen naar de volgende ronde. Daarin zal Oranje waarschijnlijk met het sterke Noorwegen, Zweden en Roemenië strijden om een kwartfinaleplaats.