Eljero Elia
NOS Voetbal

Na veertien jaar keert Elia officieel terug bij ADO Den Haag: 'Voelt vertrouwd'

Eljero Elia kan na veertien jaar weer wedstrijden gaan spelen voor ADO Den Haag. De 34-jarige aanvaller trainde al twee maanden mee bij de eerstedivisieclub waar hij in 2004 zijn profcarrière begon. Nu heeft hij er ook een contract getekend.

Elia speelde vorig seizoen bij FC Utrecht, maar daar kwam hij in een (persoonlijk) bewogen jaar niet helemaal uit de verf. Zijn contract werd in de zomer ontbonden.

In eerste instantie lukte het ADO niet om Elia officieel vast te leggen; vanwege de slechte financiële situatie bij de club was het niet mogelijk om spelers toe te voegen aan de selectie. Nu is het toch gelukt om de 30-voudig international speelgerechtigd te krijgen.

Begin deze maand werd bekend dat de Haagse club wordt overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Globalon Football Holdings. Zodra het overnametraject helemaal is afgerond, gaat ADO opnieuw in gesprek met Elia om over de toekomst te praten.

Vertrouwd

"Vanaf het moment dat ik ben aangesloten op het trainingsveld, voelt het vertrouwd om weer terug te zijn bij de club", laat Elia op de website van ADO weten. "Ik heb de afgelopen twee maanden gewerkt aan mijn fitheid en ik hoop nu ook in de wedstrijden iets toe te kunnen voegen."

2005: Elia maakt eerste treffer voor ADO

In 2004 maakte Elia op 17-jarige leeftijd zijn profdebuut in het shirt van ADO. In 2007 maakte hij de overstap naar FC Twente, om vervolgens via HSV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord, Basaksehir en FC Utrecht weer op het oude nest terug te keren.

Elia werd kampioen in Nederland (met Feyenoord), Italië en Turkije en speelde met het Nederlands elftal de verloren WK-finale in 2010.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl