Milan Vader tijdens een wereldbekerwedstrijd MTB in Leogang
NOS Wielrennen

Jumbo-Visma gaat met Vader de weg op: 'Hij is buitengewoon getalenteerd'

Milan Vader heeft een contract voor drie jaar getekend bij Jumbo-Visma. De 25-jarige mountainbiker gaat voor de World Tour-ploeg wedstrijden op de weg rijden naast zijn mountainbikeloopbaan.

Het hoofddoel van Vader op de mountainbike is een olympische medaille in 2024 in Parijs. In Tokio eindigde hij deze zomer als tiende in de olympische race. In 2019 pakte hij brons bij de EK.

Steeds meer renners combineren met succes het wegwielrennen met andere disciplines, zoals Mathieu van der Poel (veldrijden en mountainbiken), Wout Van Aert (veldrijden) en Tom Pidcock (veldrijden en mountainbike).

Middengebergte

Bij Jumbo-Visma hopen ze dat Vader zich op termijn ook kan onderscheiden op de weg. "Hij is met ons mee geweest op trainingskamp en heeft een aantal testen gedaan. Milan is fysiek buitengewoon getalenteerd", zegt sportief directeur Merijn Zeeman.

"Tot en met het middengebergte, daar denken we dat zijn kwaliteiten liggen", vervolgt Zeeman. "Hij is explosief bergop. In zo'n wedstrijdprogramma willen we hem dingen gaan leren. Hoe snel pakt hij het op, het rijden in een peloton, een World Tour-peloton? Dat is iets dat we echt nog moeten gaan zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl