NOS Wielrennen

Terpstra en Tauber op podium EK mountainbike, goud wederom voor Ferrand-Prévot

Terpstra en Tauber op podium EK mountainbike, goud wederom voor Ferrand-Prévot

Mountainbikester Anne Terpstra heeft op de EK in het Servische Novi Sad zilver gepakt. Ze moest net als een jaar geleden alleen de ontketende Pauline Ferrand-Prévot uit Frankrijk voor zich dulden. De derde plaats was voor Anne Tauber.

Terpstra en Ferrand-Prévot probeerden in de derde ronde al samen met Maja Wloszczowska weg te rijden. De ene na de andere concurrente sloot echter aan. Een ronde later was Ferrand-Prévot het zat. De regerend wereldkampioene, die bij de Spelen in Tokio slechts tiende werd, plaatste nu wel een succesvolle demarrage en reed razendsnel weg.

Pauline Ferrand-Prévot

Terpstra, die in Tokio net buiten het podium viel en als vijfde over de finish kwam, en Tauber kwamen achter de Française solo over de meet.

Ook zilver in beloftencategorie

De podiumplekken van Terpstra en Tauber waren niet het enige succes voor Nederland op de EK mountainbiken. Eerder op de dag veroverde ook Puck Pieterse al een zilveren medaille in de categorie onder 23 jaar.

Later vanmiddag komen de mannen nog in actie in Novi Sad. Mathieu van der Poel en Milan Vader ontbreken op de startlijst.

Forster kampioen bij de mannen

Bij de mannen veroverde Lars Forster voor de tweede keer de Europese titel. De 28-jarige Zwitser, die ook goud won in 2018, ontdeed zich op een klimmetje in de laatste van acht ronden van zes medevluchters en soleerde naar de zege.

De Deen Sebastian Carstensen pakte op 0,02 zilver. De Zwitser Filippo Colombo kreeg halverwege de wedstrijd te kampen met pech en loste uit de kopgroep, maar knokte zich terug en won op 0,03 brons.

David Nordemann finishte op 2,13 als negentiende. De Nijmegenaar (24) was de enige Nederlandse deelnemer. Mathieu van der Poel (goud in 2019) en Milan Vader (brons in 2018) richten zich op de WK, die over twee weken plaatsvinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl