NOS Sport

Springruiters Houtzager en Van der Vleuten naar finale, Greve redt het niet

Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager hebben zich geplaatst voor de individuele finale van de springruiters. Voor Willem Greve viel het doek.

Van der Vleuten, op de 11-jarige ruin Beauville Z, en Houtzager, op de 13-jarige merrie Dante, gingen in de kwalificatie foutloos en binnen de tijd rond. Daarmee schaarden zij zich onder de dertig beste springruiters, die zeker zijn van een finaleplaats.

De finale is woensdag om 12.00 uur Nederlandse tijd. Alle ruiters beginnen dan weer met een schone lei.

Van der Vleuten en Houtzager tevreden

Van der Vleuten kwam tot de vierde tijd (84,61 seconden) en was een tevreden man. "Het is altijd afwachten hoe de paarden zich voelen, met de lange reis, het klimaat en de spanning. Maar ik ben hartstikke tevreden", aldus Van der Vleuten, voor de derde keer actief op de Olympische Spelen. "Ik heb het gevoel dat de juiste vorm er is."

Bekijk de reacties van Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager en Willem Greve.

Houtzager, ook voor de derde keer op de Spelen, kende een moeizame start en noteerde de 22ste tijd met 88,02 seconden. "Ik voelde dat Dante het een beetje spannend vond, maar we hebben het op een akkoordje gegooid", aldus Houtzager. "Vanaf de tweede hindernis liep het perfect."

Greve baalt na duur foutje

Willem Greve ging lange tijd goed op zijn 14-jarige merrie Zypria S, maar vlak voor de finish ging het mis bij een oxer. Met vier strafpunten viel de olympische debutant net buiten de topdertig. "Klote, een duur foutje. Zo vaak kom je niet dicht bij een olympische finale", reageerde een balende Greve.

Greve was bij de afvallers in het gezelschap van onder anderen Jessica Springsteen. De 29-jarige dochter van rockster Bruce Springsteen is met haar paard Don Juan van de Donkehove de nummer 14 van de wereld, maar eindigde bij haar olympische debuut met vier strafpunten net buiten de topdertig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl