Ronnie O'Sullivan kust de gewonnen beker
NOS Sport

O'Sullivan record rijker na zevende eindzege UK Championship

Ronnie O'Sullivan heeft in York voor de zevende keer in zijn snookercarrière het UK Championship gewonnen. Daarmee is de 43-jarige Engelsman nu alleen recordhouder.

O'Sullivan schrapte zijn landgenoot Steve Davis uit de boeken. Die won het toernooi, dat na het WK als het meest prestigieuze evenement in het snooker geldt, zes keer.

O'Sullivan rekende in de finale af met de Noord-Ier Mark Allen: 10-6, na in de eerdere ronden nog nauwelijks op de proef te zijn gesteld. Hij won één keer met 6-0 en vier keer met 6-1, waaronder in de kwart- en de halve finale. Alleen in de tweede ronde, tegen Ken Doherty had 'The Rocket' het echt lastig (6-5).

O'Sullivan, die de bijnaam 'The Rocket' heeft gekregen omdat hij in een hoog tempo speelt, is vijfvoudig wereldkampioen: 2001, 2004, 2008, 2012 en 2013.

Snelste maximum break

In 1997 maakte O'Sullivan indruk door op het WK in slechts vijf minuten en twintig seconden een maximum break (147 punten) te maken. Een maximum break is bovendien zeldzaam. De laatste keer dat er op een groot toernooi een maximum break is gemaakt, was in 2014 bij de UK Championship. Ook toen deed O'Sullivan dat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl