Zoekactie naar derde sportvisser gestaakt

De politie stopt met het zoeken naar de derde sportvisser die zaterdag vermist raakte. Volgens de politie zijn alle mogelijkheden om de man te vinden benut.

Wel worden de plekken waar eerder werd gezocht naar de vermiste man uit Heeze "meegenomen in reguliere surveillances" van de politie en de kustwacht, schrijft Omroep Zeeland.

Het 67-jarige slachtoffer uit Heeze was met een 79-jarige vriend en diens 51-jarige zoon(ook uit Heeze) zaterdag gaan vissen in de mist.

Volgens de politie is de boot met de drie opvarenden waarschijnlijk tegen een pijler gebotst van de Oosterscheldekering en daardoor stuurloos geraakt. De boot dreef de Oosterschelde op. Familieleden sloegen alarm toen de mannen 's avonds niet thuiskwamen.

Hun bootje werd zondag, net als de lichamen van de vader en zoon, teruggevonden. Gisteren werd gezocht door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Het was de bedoeling dat dit met sonar zou gebeuren, maar de apparatuur was nodig in Leeuwarden. De politie zocht toen met boten vanaf het water.