Omzetdaling en dieprode cijfers voor Hudson's Bay Company

Warenhuisketen Hudson's Bay Company heeft de wind tegen. In het derde kwartaal liep de omzet van het moederbedrijf van de Hudson's Bay-winkels, de Saks Off 5th-discountzaken en de Kaufhof-warenhuizen terug. Het verlies verdubbelde.

De omzet daalde ten opzichte van vorig jaar met meer dan 4 procent naar 3,16 miljard Canadese dollar (2,1 miljard euro). Het verlies bij het Canadese winkelbedrijf liep op van 125 miljoen Canadese dollar (83 miljoen euro) vorig jaar naar 243 miljoen Canadese dollar (162 miljoen euro).

Het bedrijf opent in rap tempo nieuwe warenhuizen in Nederland. In september werden de eerste Hudson's Bay-warenhuizen in Nederland geopend, in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Almere en Leiden. In Rotterdam en Amsterdam werden Saks Off 5th-winkels geopend.

Nederlandse Hudson's Bay's

Het bedrijf wil uiteindelijk in Nederland twintig winkels neerzetten. De investeringskosten zijn om die reden hoog. In het derde kwartaal is voor ruim 300 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan het gros voor de uitbreiding in Nederland.

Het bedrijf geeft geen cijfers over de omzet en winst bij de Nederlandse warenhuizen, die bij de cijfers over het derde kwartaal ook maar voor een paar weken meetellen.

De afgelopen maanden leek het minder druk dan gedacht bij de nieuwe warenhuizen. Hudson's Bay zit qua prijs en stijl tussen de voormalige V&D en de Bijenkorf in.