Wawrinka verklapt komst naar ABN Amro-toernooi

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat het vandaag naar buiten zou komen, maar Stan Wawrinka heeft op een persconferentie in Genève verteld dat hij volgend jaar weer meedoet aan het ABN Amro-toernooi. Toernooidirecteur Richard Krajicek is er blij mee.

"Het is een fantastische speler die natuurlijk als winnaar van 2015 goed bij ons uit de voeten kan. Na zijn afwezigheid zijn we ervan overtuigd dat hij fitter en sterker terug zal keren in februari", aldus Krajicek.

Knieoperatie

Wawrinka werd in augustus geopereerd aan zijn knie en speelde sindsdien geen wedstrijd meer. De drievoudig grandslamwinnaar gaf een persconferentie om over zijn rentree te praten en daarbij zei hij ook in Rotterdam te willen spelen.

"Daarmee overviel hij ons een beetje, want we wilden er samen mee naar buiten komen. Maar hij zal het gezegd hebben in zijn enthousiasme om weer te tennissen", laat Dimitri Bonthuis, perschef van het ABN Amro-toernooi, weten.

Wawrinka is de achtste speler die is vastgelegd door Krajicek na Grigor Dimitrov, Alexander Zverev, Jo-Wilfried Tsonga, Nick Kyrgios, Andrei Roeblev, Karen Khachanov en Robin Haase.

2015: winnaar Stan Wawrinka met toernooidirecteur Richard Krajicek

- ANP