Marseille-moordenaar en kerstmarkt-terrorist woonden in zelfde plaats

De man die dit weekeinde in Marseille twee jonge vrouwen doodstak, was een Tunesiër die in Italië woonde, heeft Franse minister van Binnenlandse Zaken Collomb op de radiozender France Inter gezegd. Deze aanslagpleger, Ahmed Hanachi, zou ook nog andere paspoorten in zijn bezit hebben gehad.

Italiaanse media melden dat de man in de Italiaanse plaats Aprilia woonde. Daar heeft ook de Tunesiër Anis Amri korte tijd gewoond, de man die vorig jaar in Berlijn met een vrachtwagen een aanslag op een kerstmarkt pleegde. Daarbij kwamen twaalf mensen om.

Beide mannen zouden vergeefs asiel hebben aangevraagd. Hanachi was naar verluidt jaren getrouwd met een Italiaanse vrouw. De twee zouden in Aprilia deel hebben uitgemaakt van een grote Tunesische gemeenschap.

Hanachi werd na zijn daad door militairen doodgeschoten. De kerstmarkt-aanvaller werd enkele dagen na de aanslag in Berlijn door de politie in Milaan doodgeschoten. Het OM in Italië heeft een onderzoek geopend naar de achtergronden en de contacten van de mannen.