Hazard neemt flitsend België bij de hand

Eden Hazard viert zijn goal, de 3-0 tegen Hongarije AFP

België heeft de kwartfinales van het EK bereikt. De Rode Duivels rekenden aan de hand van dirigent Eden Hazard overtuigend af met Hongarije: 4-0. 

De Belgen maakten indruk in de eerste helft. Hongarije werd direct vastgezet op de eigen helft en een doelpunt kon domweg niet uitblijven. Dat gebeurde dan ook niet: uit een afgemeten vrije trap van Kevin De Bruyne kopte Toby Alderweireld raak. 

Wachten op tweede goal

De geruststellende tweede treffer wilde echter maar niet vallen. Zo pareerde de uitstekend keepende Gábor Király een poeier van De Bruyne en stuitte ook Dries Mertens op de doelman in zijn koddige joggingbroek. 

1/7Toby Alderweireld EPA
2/7Dries Mertens (r) en Richard Guzmics (l) EPA
3/7Kevin de Bruyne haalt uit Pro Shots
4/7Gábor Király en de lat voorkomen een goal van Kevin De Bruyne AFP
5/7Jan Vertonghen (l) en Adam Szalai (r) AFP
6/7Michy Batshuayi maakt de 2-0 van België AFP
7/7België viert de 3-0 van Eden Hazard AFP

Zo bleef de underdog in de race. Want ondanks het Belgische overwicht beten ook de Hongaren bij tijd en wijle van zich af en had uit een van die aardige combinaties zomaar de 1-1 kunnen vallen. 

Goal en assist

Een boeiende tweede helft volgde, waarin België een heleboel halve kansen kreeg en een enkele hele. Een daarvan was voor Mertens, die net over de lat schoot. 

In de slotfase stond Hazard, de architect en stuwende kracht van de Belgen, op. Eerst gaf de man van Chelsea een (als het zo bedoeld was) briljante pass op zichzelf, waarna hij invaller Michy Batshuayi liet scoren. Daarna zette Hazard met een knappe uithaal zijn handtekening onder het treffen. Yannick Carrasco maakte vervolgens het kwartet vol.

1/5Hongarije-België: Alderweireld kopt Belgen op voorsprong
2/5Hongarije-België: vrije trap De Bruyne op de lat
3/5Hongarije-België: Batshuayi valt in en scoort
4/5Hongarije-België: Hazard staat op met prachtgoal
5/5Hongarije-België: Carrasco maakt de vierde
Wedstrijdstatistieken Hongarije-België