Kramer twijfelt nog over KNSB-akkoord

Sven Kramer is (nog) niet erg enthousiast over het akkoord dat de KNSB-directie en de drie partijen (schaatsers, gewesten en teams) woensdagavond hebben bereikt. De 30-jarige schaatser wil eerst de reactie van de ledenraad afwachten, die het akkoord donderdagavond officieel nog goed moet keuren.

"Het zou jammer zijn, maar tijdens deze vergadering kan de ledenraad nog roet in het eten gooien", legt Kramer uit. "Normaal zou het een formaliteit zijn, maar ik ben er nog niet zo zeker van. Het blijft nog steeds een moeilijke situatie. Mocht de ledenraad het akkoord afwijzen, zullen we ons moeten beraden. Een staking is dan alsnog mogelijk."

Volgens Kramer is het voor de ledenraad, waarin vertegenwoordigers van de gewesten en natuurijs zitten, moeilijk om zich in te leven in de schaatsers. "Zij hebben zo weinig te maken met de werkvloer dat het voor hen moeilijk oordelen is. Echt objectief kijken naar de situatie is lastig."

Wüst over rel in schaatsland

Voornaamste punt van de overeenkomst is de zogenaamde premiepot voor de schaatsers. De directie van de KNSB stond de afgelopen weken lijnrecht tegenover de ploegen, schaatsers en gewesten, die weigerden mee te gaan in de voorgenomen bezuinigingen.

  "Ik kan heel slecht tegen onrecht", legt Kramer zijn bemoeiens met het akkoord uit. "Het gaat mij niet eens om de premiepot, maar om het feit dat er een beslissing wordt genomen door de bond waar wij niet over konden meepraten. Dat steekt verkeerd bij de atleten."

Ondanks dat het akkoord dus nog niet zeker is, wil Kramer zich focussen op de KNSB Cup, die vrijdag begint. En hoeveel denkt hij dit jaar zelf uit die premiepot te kunnen verdienen? Kramer lachend: "Dat is afhankelijk van hoe goed ik schaats dit seizoen, maar 200.000 euro ga ik zeker niet halen..." 

STER reclame