ANP

Vandaag, zondag 18 september 2016, is een dag die honkballer Kalian Sams nooit zal vergeten. Om 16.47 uur was hij in Den Haag bij de geboorte van zijn zoontje Dean. Een paar uur later werd hij in Hoofddorp Europees kampioen.

"Ik heb vandaag mijn zoontje gekregen. Er is geen betere prijs dan dat. En dan ook nog het EK winnen. Er zijn niet veel mensen die dat kunnen zeggen", zei hij na de finale van Oranje tegen Spanje, die om 17.00 uur begon.

Sams keek in het ziekenhuis steeds van zijn vriendin naar de klok. "Ik dacht: mijn god, ik moet weg. Toen was Dean er. Alles was goed en vervolgens ben ik met 160 kilometer per uur hierheen gereden."

"Ergens in de vierde of vijfde inning kwam hij de dug-out in", zegt bondscoach Steve Janssen. "Anderhalf uur voor de wedstrijd had hij al gebeld dat hij nog zou komen als het kind er was."

In de achtste inning viel Sams in. Het publiek gaf hem een oorverdovend applaus. Vervolgens maakte hij ook nog een honkslag en niet veel later was hij Europees kampioen. "Superspeciaal, zo'n onthaal. Echt heel mooi. Nu feesten en daarna weer naar mijn zoontje toe."

STER reclame