De Nederlandse honkballers hebben hun 22ste Europese titel veroverd. De ploeg van bondscoach Steve Janssen was in een zeer spannende finale in Hoofddorp tegenstander Spanje na tien innings met 3-2 de baas.

In de poule had Oranje moeizaam met 1-0 gewonnen, maar nu leek het makkelijker te gaan: al in de tweede inning sloeg Nick Urbanus (na een verre tweehonkslag van Gianison Boekhoudt) twee punten binnen.

In het vervolg ging het echter wat lastiger. De werpers Rob Cordemans en Lars Huijer hielden slechts met moeite Spanje van scoren af en aan slag kon Oranje weinig meer uitrichten.

Ommekeer

Het was aan closer Shairon Martis om de overwinning binnen te gooien, maar dat ging niet helemaal zoals gepland. Door een homerun van Jesus Martinez stond het in de achtste inning plots 2-2.

In dezelfde inning had Nederland op 3-2 kunnen komen, maar door een loopfout van Boekhoudt, die naar het derde honk rende terwijl daar nog iemand stond, liep de finale uit op een tiebreak. Daarin hield Loek van Mil de Spaanse slagmannen in bedwang en sloeg Yurendell de Caster het beslissende punt binnen.

STER reclame