NOS SportAangepast

'Heel speciaal om Steffi Graf op te volgen'

Kerber: heel bijzonder dat ik Steffi Graf opvolg

"Om die beker vast te mogen houden: dat was echt het beste gevoel ooit." Kersvers US Open-kampioene en de nieuwe nummer één van de wereld Angelique Kerber kon het na afloop van de finale tegen Karolína Plísková nog nauwelijks geloven.

De 28-jarige tennisster is na Steffi Graf de tweede Duitse winnares van het grandslamtoernooi in New York. "Zij heeft ontzettend veel betekend voor het Duitse tennis en voor vrouwentennis in het algemeen", roemt Kerber haar befaamde landgenote.

Kerber verslaat Plísková in finale US Open

"Steffi heeft alles gewonnen wat er te winnen viel en was jarenlang mijn idool. Het is ontzettend speciaal, ik ben blij dat ik de Duitse tennisster ben die haar mag opvolgen."

Graf feliciteerde Kerber via Facebook met haar tweede grandslamtitel. "Klasse hoe je hebt gewerkt, gevochten en je zenuwen onder controle hebt gehouden", schreef de winnares van maar liefst 22 grandslamtitels.

Opa en oma

Kerber vertelde na de finale dat de trofee naar haar opa en oma gaat. "De beker van de Australian Open staat al in hun woonkamer en deze komt ernaast te staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl