Max Verstappen komt de pitstraat in
NOS Sport

Verstappen sneller dan teamgenoot Ricciardo in eerste vrije trainingen

Max Verstappen heeft goede zaken gedaan in de eerste twee vrije trainingen op het Duitse circuit van Hockenheim. Hoewel het voor het eerst was dat de 18-jarige Nederlander met een Formule-1 auto in actie kwam op Hockenheim, noteerde hij 's ochtends de vijfde en 's middags de vierde tijd. Daarmee bleef hij teamgenoot Daniel Ricciardo tot twee keer toe voor.

Nico Rosberg bleek zowel 's ochtends als 's middags de snelste te zijn in zijn thuisland. Teamgenoot Lewis Hamilton noteerde twee keer de tweede tijd. Mercedes bewees op het circuit, op een steenworp van het hoofdkantoor van de autofabrikant, een klasse apart te zijn. Per ronde werd de rest van het veld op circa een seconde achterstand gezet.

Max Verstappen tijdens de tweede vrije training

Achterste van hun tong

"Op vrijdag laten teams nooit het achterste van hun tong zien", weet Formule 1-verslaggever Louis Dekker. "Het gat dat nu geslagen wordt, is dan wel erg stevig."

"Voor Red Bull Racing is het wel positief dat het team zo goed meekomt met Ferrari", vervolgt Dekker. Vanwege de lange rechte stukken zou de auto in het nadeel kunnen zijn in vergelijking met de motorisch sterkere Ferrari. "Het feit dat Verstappen en Ricciardo zo dicht op Sebastian Vettel zitten, is een indicatie dat ze de strijd kunnen aangaan."

Verstappen toonde zich ook positief over de eerste kennismaking. "Ik moest een beetje wennen aan de auto en het circuit, maar ik denk dat we het goed doen. In de tweede sessie ging het alweer beter, we hadden al meteen vooruitgang geboekt."

Deze race kunnen we niet zomaar winnen, dan moeten we veel geluk hebben.

Max Verstappen over zijn kansen op Hockenheim

"Het voelde goed om hier voor het eerst in de Formule 1 te rijden", vervolgt de Nederlander. "De auto voelde solide. Aan het einde van de tweede sessie lagen we niet te ver achter. We mogen blij zijn. Er is ruimte voor verbeteringen, maar dat heeft iedereen denk ik."

De Nederlander liet zich ook meteen uit over de kansen op een zege. "Deze race kunnen we niet zomaar winnen, dan moeten we veel geluk hebben. Als we in de buurt komen, kunnen we gelukkig zijn."

Hoewel Verstappen voor het eerst in een Formule 1-auto het asfalt van Hockenheim betrad, bewees hij het circuit dus snel in de vingers te hebben. "Alle Formule 1-coureurs hebben eigenlijk maar tien minuten nodig om aan een circuit te wennen", weet Dekker. "Bij Verstappen is dat nog minder. Hij maakte de indruk alsof hij er al jaren rijdt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl