Kiki Bertens op Roland Garros
NOS Sport

Bertens stijgt met stip op wereldranglijst

Het was al bekend dat ze de top-30 binnen zou stormen, maar het is nu ook officieel. Op de nieuwe wereldranglijst van de WTA Tour neemt Kiki Bertens de 27ste plaats in.

Door haar sensationele optreden op Roland Garros, waar ze de halve finales haalde, boekte Bertens 31 plaatsen winst. Ze staat nu pal achter de grandslamkampioenen Maria Sjarapova en Ana Ivanovic.

Is een plaats in de top-10 mogelijk? Coach Raemon Sluiter zei daar vrijdag, voor hij in tranen uitbarstte, over: "Heerlijk, zo snel kan het gaan. Eerst niet meetellen en nu hebben we het ineens over top-10. Daar gaat het niet om, het gaat erom dat ze het maximale uit zichzelf haalt."

In Rosmalen heeft Bertens komende week bij het Ricoh Open de nodige punten te verdedigen. Ze bereikte vorig jaar de halve finales op het Brabantse gras.

De Amerikaanse Serena Williams behield de leiding op de wereldranglijst, maar zag Garbine Muguruza wel opschuiven naar de tweede plaats. De winst van Roland Garros leverde de Spaanse, die Williams in de finale aftroefde, een stijging van twee plaatsen op.

Bij de mannen denderde Dominic Thiem de top-10 binnen. De Oostenrijker bereikte in Parijs de halve finales en steeg van de vijftiende naar de zevende plaats. De Serviër Novak Djokovic, winnaar op Roland Garros, behield uiteraard de leiding.

Robin Haase is op plaats 82 de hoogst geklasseerde Nederlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl