Novak Djokovic heeft Roland Garros gewonnen
NOS Sport

Djokovic eindelijk de beste op Roland Garros

Na drie verloren finales heeft Novak Djokovic eindelijk Roland Garros gewonnen, dat jarenlang zijn enige ontbrekende grandslamtitel was. In de finale versloeg hij Andy Murray met 3-6, 6-1, 6-2, 6-4.

Djokovic schaart zich met zijn Career Grand Slam in het rijtje Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, Andre Agassi, Roger Federer en Rafael Nadal.

Een Career Slam wil zeggen dat een speler de vier belangrijkste toernooien - de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open - tijdens zijn loopbaan heeft gewonnen.

In totaal heeft de Serviër nu twaalf grandslamtitels. Daarmee staat hij met Roy Emerson op een gedeelde derde plaats achter Roger Federer (17) en Pete Sampras en Rafael Nadal (14).

Djokovic, die in mei van Murray verloren had op het gravel in Rome, brak de Schot in de finale in Parijs meteen op love. De Serviër maakte in het vervolg van het eerste bedrijf echter ongewoon veel fouten (vooral met zijn forehand) en de solide spelende Schot boog zijn achterstand om in setwinst.

Umpire frustreert Djokovic en krijgt fluitconcert

In de tweede game van de tweede set kreeg de ommekeer in het duel gestalte toen Murray in een povere opslaggame op breakpoint een dubbele fout sloeg. Daarna ging Murray meer fouten maken en ontbeerde zijn tennis de creativiteit waarmee hij het Djokovic in de eerste set nog lastig had gemaakt.

Zenuwen

Daarentegen ging de Serviër zelfverzekerder spelen, bouwde hij zijn punten zorgvuldig op en was hij vaker de baas in lange rally's. Djokovic kende amper problemen meer, maar verzuimde op 5-2 in de vierde set de match uit te serveren.

Murray vatte moed, kwam terug tot 5-4, overleefde twee matchpoints, maar capituleerde op het derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl