Kruijswijk: ik ga niet zomaar opgeven

Een dag na de dramatische val in de afdaling van de Colle del Agnello durft Steven Kruijswijk weer te denken aan een podiumplaats in de Giro. Hij stapt om 12.45 uur 'gewoon' op de fiets voor de twintigste etappe. 

"Ik heb me natuurlijk weleens beter gevoeld. Maar gisteravond had ik heel veel pijn en nu gaat het oké." Kruijswijk heeft het meeste last van zijn voet. "Dat is het vervelendst. Op die voet zet je ook het meeste druk met fietsen en dat doet pijn."

Gisteravond twijfelde Kruijswijk of hij weer op de fiets zou kunnen stappen. "Ik kwam niet in slaap van de pijn en dan weet je dat het moeilijk gaat worden." Maar toen hij vanochtend wakker werd en zich beter voelde, wilde de Brabander de strijd weer aangaan. "Ik wil sowieso kijken hoever ik kan komen. Ik ga niet zomaar opgeven."

Steven Kruijswijk kan voorafgaand aan etappe 20 weer lachen ANP

Ploeggenoten bezorgd

"Het is hopen dat hij de eerste berg overleeft", vertelt Bram Tankink. "Maar hij heeft zo'n klap gemaakt dat je daar op de eerste berg een enorme tik van krijgt en gewoon niet meer vooruitkomt. De etappe uitrijden zou nog wel gaan, maar het is onrealistisch om zijn derde plaats te behouden, denk ik."

Martijn Keizer slaapt met Kruijswijk op de kamer. Hij is onder de indruk van hem. "Gisteren reed hij op adrenaline, dan voel je geen pijn. Vanochtend wel. Hij heeft gisteren een van de slechtste dagen uit zijn leven gehad, maar gaat vandaag toch van start. Daar heb ik veel respect voor."

STER reclame