Steven Kruijswijk is kapot als hij over de eindstreep komt NOS

Team Lotto-Jumbo komt deze ochtend met een nieuwe medische update over Steven Kruijswijk. De renner heeft aan de valpartij in de negentiende etappe van de Giro d'Italia een kleine breuk in zijn rib overgehouden. Dat heeft onderzoek in het ziekenhuis van Briançon uitgewezen. 

Hij heeft bovendien veel last van zijn voet en zij. Vandaag is de laatste bergetappe. De ploeg gaf gisteravond nog geen uitsluitsel over het al dan niet afstappen van Kruijswijk in de ronde.

Kruijswijk was tot gisteren de trotse drager van de roze leiderstrui. Een stuurfout in de afdaling van de Colle del Agnello gevolgd door een zware val, wierp de Nederlander terug naar de derde plaats in het algemeen klassement. 

De achterstand op klassementsleider Esteban Chaves bedraagt één minuut en vijf seconden. Vincenzo Nibali staat op 21 seconden van Kruijswijk.  

Engels: geen goed gevoel over

Laat op de avond strompelde Kruijswijk terug naar het hotel van Lotto-Jumbo. "Je ziet aan de manier waarop hij loopt dat hij veel pijn heeft", vertelde ploegleider Addy Engels. "De meeste pijn heeft hij aan zijn voet. Met diezelfde voet heeft hij na zijn val nog een sterke etappe gereden. Maar dat gaat op adrenaline."

Op het eerste oog lijkt Turijn verder weg dan ooit voor de man die vrijdagochtend nog soeverein in het roze reed. "Ik heb er ook geen goed gevoel over", verzucht Engels. "Maar je kunt er niets zinnigs over zeggen. We gaan morgen kijken of het gaat of niet." 

Engels over Kruijswijk: heb er geen goed gevoel over

STER reclame