Italianen leren 'Kruuzwiek' steeds iets beter kennen

De Italianen hadden voorafgaand aan de Giro hun geld gezet op een overwinning van Vincenzo Nibali. Dat Steven Kruijswijk nu met de overwinning aan de haal lijkt te gaan, is daarom best even wennen voor Alessandra de Stefano, presentatrice van de dagelijks Giroshow na de finish. Voor Paolo Bettini is de verrassing minder groot. 

"Hij heeft de Italianen verrast", zegt De Stefano. "We dachten dat Nibali goed zou zijn, maar we kregen Kruijswijk. Het is een verlegen jongen, Italianen zijn meer extravert." Voor Di Stefano zit er niet meer op dan proberen er het beste van te maken in haar programma. "We proberen elke dag iets meer te weten komen. Elke dag ontdekken we weer iets."

Tweevoudig wereldkampioen Paolo Bettini hoeft minder te wennen aan een roze Kruijswijk. "In de eerste etappes heeft iedereen al kunnen zien dat hij er stond. Hij heeft in het verleden goede etappes in de Giro gereden. Dit jaar heeft bij bewezen dat hij niet zomaar een renner is, maar de beste in de Giro."

Kruijswijk is de sterkste, maar Valverde gaat winnen.

Paolo Bettini

"In de laatste week is de ploeg heel belangrijk, dat geldt voor iedere grote ronde. Maar de benen en de conditie zijn nog belangrijker. Afgelopen dinsdag heeft iedereen hem aangevallen, maar daarna viel hij zelf aan. In zijn geval is de aanval is de beste verdediging. Hij staat er nu echt het beste voor."

En toch is Bettini er nog niet van overtuigd dat Kruijswijk de eindzege pakt. "Ik denk dat Valverde gaat winnen. Hij is de gevaarlijkste concurrent voor Kruijswijk. Valverde heeft de meeste ervaring en een ploeg die Kruijswijk in de problemen kan brengen. Maar de benen bepalen alles nu." 

STER reclame