Alberto Contador, de winnaar van de 98ste Giro d'Italia
NOS Wielrennen

Nederlands getinte Giro live bij NOS

De NOS doet dit voorjaar uitgebreid verslag van de 99ste Giro d’Italia. Elf etappes van de Ronde van Italië zullen rechtstreeks te volgen zijn via televisie, radio en internet.

De Giro gaat op vrijdag 6 mei in Apeldoorn van start en telt in totaal drie etappes op Nederlandse bodem. De aanvang van de prestigieuze wielerkoers is live te volgen.

Drie Italiaanse weekeinden

Behalve dat eerste ‘Nederlandse’ weekeinde doet de NOS ook rechtstreeks verslag van de drie ‘Italiaanse’ weekeinden, inclusief twee etappes op vrijdag. De overige Giro-ritten zijn in samenvattingen te zien op televisie en internet.

Bij de elf door de NOS uit te zenden etappes zitten ook de drie tijdritten waar onder anderen specialist Tom Dumoulin aan meedoet.

“Met deze ingrediënten is de Giro dit jaar super-interessant en daarom is het mooi om de belangrijkste ritten live op televisie te kunnen uitzenden”, aldus hoofdredacteur Maarten Nooter.

'Drukke periode'

“Het dreigt alleen wel een beetje druk te worden, want in dezelfde periode begint ook het tennis op Roland Garros, en vervolgens denderen we via het EK voetbal, het EK atletiek in Amsterdam en de Tour de France in een keer door naar de Olympische Spelen van Rio", aldus Nooter.

De laatste keer dat de NOS de Giro live uitzond was in 2010, toen Amsterdam de startplaats was. De 99ste Giro duurt dit jaar van vrijdag 6 mei tot en met zondag 29 mei. De finish is in Turijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl