Joël Veltman en Diederik Boer druipen af na de nederlaag tegen Vitesse Pro Shots

"Dat we dit op de mat leggen, is heel teleurstellend", baalde Ajax-trainer Frank de Boer na de ontluisterende 4-0 thuisnederlaag tegen Vitesse in het bekertoernooi.

"Wij hebben het gewoon weggegeven. We leden continu balverlies en namen geen initiatief", verklaarde De Boer tegen Fox Sports. "Het is dik verdiend dat Vitesse heeft gewonnen. Wij hebben maar één keer op doel geschoten."

"Veel spelers rijp voor wissel"

Joël Veltman was met twee cruciale fouten (bij de 1-0 en de 3-0) een van de grootste dissonanten aan de kant van Ajax. "Hij ging twee keer opzichtig in de fout. Maar er waren wel acht of negen spelers rijp voor een wissel, je mag echter maar drie keer wisselen."

Ajax miste ervaren krachten zoals Niklas Moisander en Lasse Schöne. "Voor het jonge team was het vanavond moeilijk om de kar te trekken", zag De Boer. "Het is misschien goed dat we ons nu alleen op de competitie hoeven te focussen, al was ik liever in het toernooi gebleven."

De Boer verwacht dat Schöne zondag tegen Excelsior kan spelen. "Ik wilde geen risico met hem nemen", zei De Boer over de Deen, die met liesklachten kampt. "Maar zondag is het onze laatste wedstrijd van dit jaar. Dan ligt het anders. Bovendien heeft hij nog een paar dagen. Dus ik reken op hem zondag."

"Simpele dingen gingen fout"

"Het was niet om aan te zien", onderstreepte Veltman de wanprestatie met Ajax. "Het lijkt op een offday. Simpele dingen gingen fout, het was gewoon heel slecht."

De duels werden verloren, Vitesse wist daar wel raad mee", aldus de international. "We zaten in een lekkere flow en hadden dit totaal niet verwacht. Hier moeten we van leren. Komende zondag tegen Excelsior moeten we alles geven."

STER reclame