Marc Albrighton (r) kan lachen na zijn goal tegen Swansea City, de vierde van Leicester AFP

In de Premier League heeft Leicester City de volgende stap naar de titel gezet. De koploper won op eigen veld eenvoudig met 4-0 van Swansea City en kan daardoor in theorie volgende week kampioen worden. 

Leicester miste topscorer Jamie Vardy vanwege een lange schorsing, maar daar leek de ploeg niet van onder de indruk. Na tien minuten schoot Riyad Mahrez de 1-0 binnen, na slordig uitverdedigen van Swansea. Leonardo Ulloa kopte vervolgens na een half uur de 2-0 binnen.

Leonardo Ulloa (l) viert de 2-0 met Shinji Okazaki Pro Shots

Na een uur spelen tekende Ulloa ook voor de 3-0. Hij reageerde attent bij de tweede paal en gleed de bal tegen de touwen. In de slotfase gaf Marc Albrighton de zege nog wat meer glans. Nadat doelman Lukasz Fabianski in eerste instantie nog gehad gered op een schot van Mahrez, schoot Albrighton de rebound hard in het dak van het doel.

Als Tottenham Hotspur maandag verliest van West Bromwich Albion, kan Leicester volgende week op Old Trafford kampioen worden tegen Manchester United. De week daarna neemt Leicester het op eigen veld op tegen Everton.

STER reclame