NOS Sport

Waterpoloërs winnen ruim van Zuid-Afrika

Waterpoloërs winnen ruim van Zuid-Afrika

De Nederlandse waterpoloërs hebben de groepsfase van het olympisch kwalificatietoernooi in het Italiaanse Triëst afgesloten met een 17-7 (4-2, 3-3, 4-0, 6-2) overwinning op Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika had zijn vorige vier duels allemaal verloren (doelsaldo 13-67), maar nam tegen het ongeconcentreerd startende Oranje een 2-0 voorsprong. Nederland snelde naar 5-2, kende daarna weer een nonchalante periode (6-5), om uiteindelijk toch nog ruim te winnen.

Oranje was al zeker van een plaats in de kwartfinales, waarin een olympisch ticket te verdienen is. Frankrijk is daarin de tegenstander.

Focussen op de Fransen

Bondscoach Robin van Galen sprak van een mooie uitslag tegen Zuid-Afrika. "In het begin liep het een beetje stroef, omdat de jongens met hun gedachten al bij de wedstrijd van morgen waren. In de rust hebben we gezegd: we kunnen niet zo doorgaan, want je moet wel een lekker gevoel aan deze wedstrijd overhouden."

"In de derde en vierde periode hebben we wel gas gegeven en zijn we er flink overheen gegaan. Vanaf nu kunnen we ons focussen op de Fransen", aldus Van Galen.

Van Galen: Frankrijk wordt de wedstrijd van ons leven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl