Davy Klaassen en viert zijn doelpunt met Anwar El Ghazi
NOS Voetbal

Moeizame zege Ajax bij SC Cambuur

Het was het duel tussen de koploper en de hekkensluiter, maar daar was op het veld niks van terug te zien. Al had Ajax het meeste balbezit, SC Cambuur kwam lange tijd nauwelijks in problemen.

De aanstichter van die problemen was Amin Younes, die op links een paar keer gevaarlijk doorkwam. De Duitser kreeg ook de enige echte kans uit de eerste helft: hij slalomde langs twee verdedigers, maar het schot dat hij afleverde was te slap.

Na rust nam Cambuur steeds meer het initiatief en leek Ajax de weg helemaal kwijt. Plots leverde invaller Anwar El Ghazi echter een puntgave voorzet af en kopte Klaassen raak : 0-1.

Cambuur moest ruimte weggeven en nu stapelden de Amsterdamse kansen zich op. El Ghazi, Younes (een keer op de paal en keer voor open goal), Arek Milik en Riechedly Bazoer verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien.

In de slotfase zochten de Friezen nog naar gaatjes, maar Ajax hield alles - zij het soms met moeite - dicht.

Mike van der Hoorn verlaat het veld na een harde botsing met doelman Leoanrd Nienhuis

Van der Hoorn valt geblesseerd uit

Vlak voor rust viel Mike van der Hoorn geblesseerd uit na een harde botsing met Cambuur-doelman Leonard Nienhuis. De verdediger van Ajax verliet met bebloed gezicht het veld, maar bleek vooral last te hebben van zijn linkerbovenbeen. "Hij heeft een snee achter zijn oor en een 'ijsbeentje' opgelopen", zei zijn coach Frank de Boer na afloop. "Hij was ook een beetje duizelig, maar dat werd al snel minder."

De Boer maakt geen zorgen over de inzetbaarheid van zijn verdediger in de komende weken. "Dat bovenbeen is over een paar dagen ook weer in orde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl