Martijn Barto wordt gefeliciteerd door Albert Rusnák en Etienne Reijnen na zijn openingstreffer tegen Go Ahead Eagles

Eerste eredivisiezege Cambuur in Deventer

SC Cambuur heeft voor het eerst een eredivisieduel in Deventer gewonnen. De Friezen, die op het hoogste niveau voor de vierde keer op bezoek gingen bij Go Ahead Eagles, zegevierden met 2-1.

In de openingsfase viel er maar weinig te genieten in de Adelaarshorst. Het tempo lag laag, beide ploegen opereerden voorzichtig en kansen waren dan ook schaars. Pas na ruim twintig minuten veerde het publiek voor het eerst op. Een voorzet van de zijkant dreigde in het doel van Cambuur te belanden, maar Lucas Bijker bracht redding op de lijn.

Barto kopt raak

Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Doelman Mickey van der Hart hield nog wel de kopbal van Bartholomew Ogbeche tegen, maar Martijn Barto kopte uit de rebound alsnog raak. In het restant van de eerste helft schoot Bijker voorlangs en kreeg Fernando Lewis een kansje op de gelijkmaker.

Ook in de tweede helft werden de toeschouwers niet echt verwend. Er waren veel kleine overtredingen en omdat beide ploegen niet al te creatief waren, waren de goede aanvallen ook op de vingers van één hand te tellen.

Zwabberschot

Twintig minuten voor tijd was Go Ahead zowaar dicht bij de 1-1. Het schot uit de draai van Marnix Kolder ging echter net naast het doel van Harm Zeinstra, de vervanger van de voor rust geblesseerd geraakte Leonard Nienhuis.

Twee minuten later zorgde Albert Rusnák met een zwabberschot vanaf zo'n 25 meter voor de beslissing. Go Ahead ging daarna nog wel op zoek naar een treffer, deed in de extra tijd via een rake vrije trap van Deniz Turuc nog iets terug, maar de Friezen gaven hun zesde zege van het seizoen niet meer uit handen.

Hersenschudding

Aanvoerder Jop van der Linden van Go Ahead Eagles heeft een hersenschudding overgehouden aan een botsing met spits Bartholomew Ogbeche van SC Cambuur. De verdediger klapte aan het begin van de tweede helft tijdens een luchtduel met zijn hoofd op dat van Ogbeche.

In eerste instantie was er paniek op het veld omdat bij Van der Linden bloed uit zijn neus kwam, maar de verdediger was bij bewustzijn toen hij per brancard van het veld ging. De medische staf stelde als diagnose een hersenschudding vast.