ANP

Ajax-trainer Frank de Boer vindt het niet erg dat PSV 120 minuten en een penaltyreeks in de benen heeft. Ajax' tegenstander van aanstaande zondag verloor dinsdag in de achtste finales van de Champions League van Atlético Madrid.

"Het zal misschien een kleine invloed kunnen hebben", stelt De Boer. "Als er één ploeg een voordeel bij heeft, dan zijn wij dat. Maar ik denk dat die jongens van PSV zo goed getraind zijn dat het geen problemen moet opleveren."

De Boer moet lachen als het over PSV's verlenging gaat

De Boer wil zich niet gaan spiegelen aan Atlético. "Vergelijken met Atlético is lastig, ze speelden met vijf verdedigers. Ik ga er vanuit dat PSV tegen ons 4-3-3 speelt. Zoals ze eigenlijk altijd doen", zegt De Boer, die een mooie strijd verwacht.

"PSV speelt thuis, staat bovenaan, maar ik ben ervan overtuigd dat wij drie punten mee kunnen nemen. Normaal gesproken betaalt degene die het dominantst is het tempo van de wedstrijd. Dat gebeurt meestal op het middenveld."

Of we moeten winnen? Nee. Eerder niet verliezen. We gaan echt voor de zege. Een verlies is dodelijk.

Frank de Boer

Ajax verspeelde afgelopen zondag tegen NEC (2-2) twee dure punten. De Boer wil die wedstrijd zo snel mogelijk vergeten. "Iedereen deed maar wat tegen NEC. Als je dat tegen PSV doet, dan speel je ze in de kaart. Dat moeten we voorkomen. Als wij tegen PSV ons spelletje kunnen spelen zoals wij dat willen dan is er veel mogelijk."

De Boer beseft dat een verlies wel eens kan betekenen dat Ajax het kampioenschap verspeelt. "Of we moeten winnen? Nee. Eerder niet verliezen. We gaan echt voor de zege. Een verlies is dodelijk. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in."

De Boer ging ook nog even in op de verjaardag van Ajax. De Amsterdamse club bestaat vandaag precies 116 jaar. Maar er komt volgens De Boer geen groot feest. "Ik heb gezegd dat we Ajax drie punten gaan geven als mooi cadeau..."

STER reclame