NOS Voetbal

Geblesseerde Tete heeft steun aan Riedewald

Het gaat elke dag beter met de geblesseerde Kenny Tete

Hij verdrong Ricardo van Rhijn uit de basis bij Ajax, maakte veel indruk als pure verdediger en debuteerde in Oranje. Het seizoen van Kenny Tete kon niet op. Totdat hij eind januari geblesseerd raakte aan zijn enkel. Inmiddels zijn we een maand verder en gaat het al wat beter met de rechtsback.

"Het gaat naar omstandigheden goed, zeggen ze dan", vertelt Tete voorafgaand aan het duel tussen zijn club Ajax en AZ (4-1). "Ik heb nu een walker. Het gips is er gelukkig af sinds een week en het gaat met de dag beter."

Ongelukkig duel

De 20-jarige verdediger scheurde in duel met Vitesse-speler Isaiah Brown een band in de rechterenkel.

"Ik heb de beelden vaak teruggekeken. Het is ongelukkig. Hij gaat voor de bal en blokt hem goed. Mijn voet zit klem en ik ga klap met mijn enkel dubbel. Het is nou eenmaal zo."

Tete raakt geblesseerd in wedstrijd tegen Vitesse

Een paar dagen na de wedstrijd ging Tete onder het mes en werd bekend dat hij tien tot twaalf weken nodig heeft om te revalideren. Dat betekent dat de tweevoudig international aan het eind van de competitie eventueel nog in actie kan komen. De laatste speeldag is op 8 mei.

"Dat zou zeker kunnen", erkent Tete. "Maar ik leg daar niet de nadruk op. Ik ben nog een jonge speler met, als het goed is, een lange toekomst. Het is belangrijk om de enkel helemaal te laten herstellen en goed terug te komen. Natuurlijk wil ik kampioen worden en daar mijn bijdrage aan leveren, maar op dit moment kies ik zeker ook voor mezelf."

Riedewald breekt enkel

Tete is niet de enige Ajacied met een enkelblessure. Zijn maatje in de verdediging, Jaïro Riedewald, komt dit seizoen zeker niet meer in actie, nadat hij in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn enkel brak. De twee Amsterdamse talenten hebben veel steun aan elkaar.

"We kunnen allebei niet rijden, dus worden elke dag samen opgehaald in een busje", vertelt Tete. "Dat is wel gezellig. We zijn de hele dag samen en peppen elkaar ook op. Er zijn soms dagen dat het minder gaat, dan is Jaïro er voor mij en andersom. Dat is wel fijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl