Rick Dekker juicht samen met Kingsley Ehizibue na zijn 1-0 tegen ADO Den Haag

Eindelijk weer eens uitzege voor PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft na vijf uitduels zonder overwinning uit weer eens een zege geboekt. De ploeg van trainer Ron Jans zegevierde met 2-0 bij ADO Den Haag.

In de matige eerste helft had ADO het meeste initiatief, al leidde dat lichte veldoverwicht niet tot uitgespeelde kansen. Edouard Duplan kreeg na een misser van PEC-doelman Mickey van der Hart een mogelijkheid, maar schoot ruim naast.

Op slag van rust kwam PEC tegen de verhouding in op voorsprong via Rick Dekker, die na een wippertje van Lars Veldwijk de bal zonder dralen vol op zijn slof nam en zo voor zijn eerste eredivisietreffer tekende.

Van der Heijden

ADO zette PEC na rust onder druk, al werd het pas echt gevaarlijk toen Dennis van der Heijden als invaller het veld betrad, ruim een kwartier voor tijd. Van der Heijden, die tegen Excelsior zijn invalbeurt al na 26 tellen bekroonde met een doelpunt, kopte eerst op de lat, waarna hij de terugkerende bal vervolgens op de paal kopte.

Door de Haagse stormloop kreeg PEC wat meer ruimte en tien minuten voor tijd leek Veldwijk PEC in veilige haven te gaan loodsen: na een voorzet op maat kopte hij de bal recht op doelman Martin Hansen af, die de bal met moeite kon keren en op het oog ook pas achter de lijn.

Subtiel

Diep in blessuretijd was Veldwijk alsnog succesvol: na een voorzet van Bart Schenkeveld loodste hij PEC met een subtiele voetbeweging in veilige haven.