Frank de Boer vangt Amin Younes op na een wissel
NOS Voetbal

Oude woorden Beenhakker komen De Boer van pas

Frank de Boer had er de hele week op gehamerd en het resultaat mocht er wezen tegen Feyenoord. Ajax toonde passie en strijdlust en won mede daardoor met 2-1. Precies zoals de trainer wenste.

"Het begint met hart en passie. Dat heb ik ook aangegeven. Leo Beenhakker zei vroeger al: dat moet altijd in je tas zitten. Dan kun je nooit slecht voetbalen."

Dat beaamt aanvoerder Davy Klaassen. "Vol passie, vol d'r op. Ik heb genoten. Daar hebben we ook over gesproken. Als je dit blijft brengen, ga je heel veel wedstrijden winnen."

De Boer haalde zijn motivatie uit een gesprek met supporters. "Het ging hun maar een ding: strijd. Dat heb ik meegenomen naar de selectie. Soms slapen die mensen er niet van, dat moeten de spelers beseffen. En niet alleen vandaag."

Riechedley Bazoer maakte 25 minuten voor tijd het winnende doelpunt met een fraai afstandsschot. "In een klassieker de winnende maken met een mooie goal, dat is een droom", zei hij.

Bazoer traint regelmatig op zijn schot. En met succes. "Het wordt nu wel een wapen. Beter kon ik 'm niet raken. Ik heb er na de winterstop al drie in liggen en ik blijf hard werken om belangrijk te zijn voor het team."

Bazoer: beter kan ik de bal niet raken

Ajax had de wedstrijd onder controle, maar toen Nemanja Gudelj een penalty miste, sloeg de spanning toe bij De Boer. "Ik zat niet rustig op de bank, want we hebben wel vaker in de slotfase punten verspeeld. Gelukkig gebeurde dat nu niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl