NOS Voetbal

Vermeer over provocaties: ik kijk er niet meer van op

Vermeer liet zich niet afleiden door "randzaken"

Kenneth Vermeer heeft laconiek gereageerd op alle commotie rondom hem in de Klassieker Ajax-Feyenoord (2-1). "Ik heb genoeg gezien en gehoord, maar het zijn randzaken. Ik heb al het een en ander meegemaakt, ik sta er niet meer zo van te kijken."

Er werd een pop gehuld in een T-shirt waarop de naam Vermeer en rugnummer 1 stond, aan een koord opgehangen aan de balustrade van de Ajax-tribune. De dader heeft een stadionverbod gekregen en Vermeer deed aangifte tegen hem. Ook waren er hatelijke spreekkoren richting de doelman van Feyenoord, die in het verleden voor Ajax uitkwam.

"Tijdens wedstrijden heb je puur de focus op de wedstrijd", gaat Vermeer verder. "Je hoort die dingen wel, maar dat moet je niet afleiden. Wat moet ik erover zeggen? Niet zo veel."

Het zijn een paar idioten. Die moet je uitbannen en verder zo min mogelijk aandacht geven.

Dirk Kuijt

Ajax-trainer Frank de Boer en Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuijt laten zich in fellere bewoordingen uit over het wangedrag van de supporters.

"Heel teleurstellend dit", zegt De Boer. "Hij is een oud-speler van ons die zich altijd driehonderd procent voor de club heeft ingezet. Al vanaf de jeugd. Steun liever je eigen team in plaats van dit. Ik ben blij met dat stadionverbod."

"Het is kansloos. Het zijn een paar idioten. Die moet je uitbannen en verder zo min mogelijk aandacht geven", vindt Kuijt.

"Idioten, uitbannen en verder nul aandacht geven"

Ook Ajax-aanvoerder Davy Klaassen en Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst keuren het gedrag van de supporters af. "Spijtig, dit hoort niet in stadion thuis", zegt Van Bronckhorst.

"Sommige dingen die worden geroepen keur ik zeker af", vertelt Klaassen. "Ik snap dat de supporters boos zijn dat hij de stap heeft gemaakt, maar dit is niet nodig. Heel jammer. Het ontsiert de wedstrijd een beetje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl