Utrecht viert feest. Het verslaat PSV en staat in de halve finales van de KNVB-beker

FC Utrecht kegelt PSV uit de beker

FC Utrecht heeft de halve finales van het KNVB-bekertoernooi bereikt door PSV in eigen huis met 3-1 te verslaan. De Eindhovenaren maakten nooit aanspraak op de overwinning tegen een gretig Utrecht.

FC Utrecht gaf na drie minuten al een waarschuwing af, toen Nacer Barazite een vrije trap net voorlangs het PSV-doel schoot. Na een kwartier kwamen de Eindhovenaren echter beter in de wedstrijd en dat resulteerde in een paar behoorlijke kansen. De debuterende Marco van Ginkel zag een harde kopbal door keeper Robbin Ruiter gepareerd worden en nog geen minuut later overkwam Luuk de Jong hetzelfde.

Na een tamme fase halverwege de eerste helft kwam Utrecht in de 32ste minuut ineens op voorsprong. Een voorzet van Yassin Ayoub werd door Timo Letschert verlengd, waarna de alerte Bart Ramselaar tussen vier PSV-verdedigers kon binnentikken. PSV was van slag en negen minuten later kreeg Sébastien Haller, na een mooie pass van Ayoub, alle ruimte van Joshua Brenet om de 2-0 achter doelman Remko Pasveer te schieten.

Bart Ramselaar
    Marco van Ginkel en Jorrit Hendrix druipen af
    PSV-trainer Phillip Cocu ziet de bui al hangen

Hoewel de landskampioen nog 45 minuten had om iets aan de achterstand te doen, kwam daar na rust niets van terecht. Nadat Van Ginkel aan rood was ontsnapt na een tackle met twee benen op Mark van der Maarel en een omhaal van Haller net naast het PSV-doel was gegaan, stond er na een klein uur 0-3 op het scorebord.

Na voorbereidend werk van Haller kapte Ramselaar simpel Willems uit om vervolgens zijn tweede treffer van de avond binnen te schieten. PSV probeerde vervolgens wel iets, maar bakte er weinig van en slaagde er nauwelijks in een gaatje te vinden in de hechte Utrecht-defensie. Aan de andere kant schoot Haller vanuit kansrijke positie nog eens rakelings naast.

Een kwartier voor tijd lag de bal wel achter Ruiter. Een vrije trap van Davy Pröpper belandde via de schouder van Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin in het doel. FC Utrecht raakte vermoeid en PSV zette nog eens aan voor een slotoffensief, maar echt in gevaar kwamen de Domstedelingen niet meer.

Jorrit Hendrix in duel met Sébastien Haller
    0-2 achter bij rust, dat hebben Hector Moreno en Davy Pröpper niet vaak meegemaakt
    PSV komt terug in de wedstrijd. Via de schouder van Ramon Leeuwin gaat de bal in het doel